zondag 12 september 1999

TEEK 76: Edito

TEEK heeft Impact!

TEEK is zes jaar. Impact, ons splinternieuw business magaze is een feit, thumbs up! Nu deze magazines in één pakketje worden geleverd is het misschien geen slecht idee om twee mensen een hart onder de riem te steken: An Meskens, onze kakelverse coördinator en Jan Schuddinck, die nu een frisse start maakt met Impact. Elk van beide is tot op het bot gemotiveerd en zal er alles aan doen om u, de lezer, nog meer kwalitatieve ontspanning en informatie te laten opsnuiven. Kunt u zich voorstellen dat er nog een derde boekje bijzit? Een editie van SPUTNIK, die zelfs in China uitkomt, is voor de modebewuste lezer een absolute must. Het is u misschien ook al opgevallen: TEEK heeft de laatste tijd iets met vrouwen. Leading ladies hier, leading ladies ginder, en het gekke is, de reacties hierop zijn zeer enthousiast. Geen dolle mina's meer, geen power feministes met baard en snor, zelfs de strakke mantelpakjes blijven tegenwoordig in de kast. Het is een beetje alsof er een nieuwe vrouw is opgestaan. In de vorige TEEK hadden we acht knappe en super-getalenteerde zangeressen op de cover, acht dames die qua voorkomen menig mannelijke lezer hebben doen slikken, maar qua kunnen en kennen diezelfde mannen makkelijk onder tafel krijgen.

Vrouwelijkheid is niet langer goedkoop, maar wordt naar mijn bescheiden mening eindelijk naar waarde geschat. Tweeduizend jaar patriarchaal gezwets moet nu plaatsmaken voor een veel rijkerre ervaring. Eén dag doorbrengen met Geena Lisa, en u weet wat ik bedoel. Wat mij betreft, is Geena trouwens één van de meest intriigerende dames die ik al ontmoet heb, maar kom, we dwalen af. Tegen de tijd dat Garbage op Beach Rock verscheen was ik bijna ingedommeld (waarom zijn die groepen tegenwoordig zo slecht?) maar toen Shirley Manson zichzelf het podium opslingerde was ik plots klaarwakker. Op cd kon ze me niet echt bekoren, maar live...Yes! Een tikkeltje agressie, een vleugje bitch, maar vooral veel erotiek. Sterke vrouw.

In deze TEEK gaan we vrolijk verder. Dit wordt scoren en bekoren, met Nathalie, Annemie, Alexandra, Candy, Emily, Ann, Tom en Oh ja, een prachtig interview met Arno, plus een glittercover dankzij Joachim, onze creative director, beter bekend als 'Big Daddy’.

Nog een prettige verderzetting gewenst!

Jan De Meyere
Chef-redactie
12 September 1999

Geen opmerkingen: