maandag 27 oktober 1997

Teek! breidt uit met Cast

Een nieuwe bijlage in het filmblad

Alles over en voor acteurs, actrices en modellen. Zo stelt Teek!, het Leuvens populaire filmmagazine, zijn nieuwe bijlage CAST voor. Wij waren aanwezig op de persvoorstelling.
Een eerste luik in CAST behandelt de glamour-wereld van filmsterren en fotomodellen. Waar zijn bepaalde modellen nu mee bezig, in welke produkties kunnen we Sharon Stone binnenkort bewonderen? Dat en nog meer kan de lezer maandelijks verwachten. In het algemeen zou het informatie betreffen die je nog nergens anders onder ogen zou gekregen hebben. We zijn benieuwd.

Het tweede luik compenseert het mooie gedeelte met heuse werkaanbiedingen voor acteurs, actrices en fotomodellen in wording voor Belgie , Nederland en soms zelfs Amerika. Contacten met correspondenten in Beverly Hills en Londen moeten voor de nodige kwaliteit zorgen. Verder brengt CAST ook in elke editie de story van een opklimmend Belgisch fotomodel. De lezer krijgt ook tips voor het maken van een curriculum vitae en composite/portfolio (een fotomontage).
De mensen achter Teek! verbloemen absoluut niet waarom het hen te doen is met CAST. Goede informatie brengen is n, maar het gaat hem vooral om een breder publiek te bereiken en zo meer geld in het laadje te krijgen. Allemaal goed en wel, maar we vragen ons wel af of de echte filmliefhebbers het daarmee eens zijn. Inside nieuws over pakweg de nieuwste film van Jodie Foster is leuk meegenomen, maar ons inziens lijkt het voor de filmfreaks niet echt belangrijk of Claudia Schiffer nu bij reclamefirma x of y aan het werk is. Teek! was en is nog steeds een populair kwaliteitsvol filmmagazine en we kunnen alleen maar hopen dat de komst van CAST daar niets aan zal gaan veranderen.

Tot slot nog een paar algemene gegevens: CAST is een losse bijlage van gemiddeld een tiental bladzijden die niet alleen bij elk nummer van Teek! wordt gevoegd, maar die ook gratis wordt verdeeld in allerlei kledingwinkels, parfumshops en dergelijke. Alles bij elkaar betreft het een oplage van meer dan honderdduizend exemplaren. In principe is het gratis, maar handelaars mogen tien frank vragen.

27 Oktober 1997
Onafhankelijke Moviegids
Steven Ceuterick

Geen opmerkingen: