maandag 20 september 1993

Nieuw filmtijdschrift op de Vlaamse markt

LEUVEN - Met Clint Eastwoord (`In the Line of Fire') op de cover is het eerste nummer van het nieuwe filmtijdschrift Teek! zaterdag op een oplage van 10.000 exemplaren in de krantenkiosken opgedoken. Het is een uitgave van de Filmbank, die in het Leuvense Supercity One-bioscoopcomplex een filmwinkel en filmdocumentatiecentrum uitbaat.
Teek! verschijnt tweewekelijks, telt 32 bladzijden en wordt tegen 95 frank verkocht in bioscopen, videotheken en krantenkiosken. Het tijdschrift werd opgericht door Gert Van Mol en wil achtergrondverhalen, interviews, filmrandmateriaal en knappe foto's brengen. De redactie omschrijft de aanpak met trefwoorden als «krachtig, gedurfd, gebald en balorig».
Het eerste nummer opent met een inleidende bijdrage van medewerker John Dunton-Downer (van het MTV-filmprogramma `The Big Picture') over de Londense filmindustrie. Het niet nader omschreven duo Janssen en Janssens heeft het over de «filmtoekomst in ons land». Zij interviewden tevens VTM-scriptdokter Paul Koeck. Knack-toneelrecensent Edward van Heer schrijft over Eastwood en de VTM-serie `Moeder waarom leven wij?'.
Max Rockatanski praat ondermeer met zijn alter ego Jan Verheyen (Independent Films). Er is ook een vertaling van een artikel uit Fangoria (gesprek met Michael Chrichton), het grootste horror- en SF-magazine waarmee Teek! exlusief samenwerkt. Ook Pat Van Beirs, Virginia Vral en Jan Smekens leveren bijdragen. Voorts is er heel wat actuele informatie te vinden in de rubrieken `Teek! op de week' en `Teek! au poivre'.
Inlichtingen: Teek!, Bondgenotenlaan 145 bus 30, 3000 Leuven.
20-09-1993, Belga © 1993 Het Belang van Limburg, Pag. 33

Geen opmerkingen: