dinsdag 12 oktober 1993

TEEK! 3: Edito

U merkt het. Het ‘overzicht van de Vlaamse filmscholen’ is een rustig stukje journalistiek ge-worden. Mochten we alle indianenverhalen over deze scholen geloven, dan zijn het poelen des verderfs waar geen enkel weldenkend mens zijn kinderen naar toe zou mogen sturen. Als er ook maar één sprankeltje waarheid schuilt in die vele verhalen, dan nog blijft het een riskante zaak om op ordentelijke wijze de broek op een Vlaamse filmschool te slijten. Wij bijTeek! geven in eerste instantie niet toe aan onze natuurlijke drang om bepaalde aspecten binnen het hele filmonderwijs nu eens mooi aan de kaak te stellen. “What a shame,” zult u denken. En gelijk heeft u. Langzamerhand zal er binnen de rubriek Belgisch Best het een en ander uitgelicht worden. Volgende week bijvoorbeeld confronteren wij afgestudeerden met groentjes. Later nog spitten we enkele verdacht geurende zaakjes uit. Pret verzekerd. Reacties van mensen uit het filmonderwijs-milieu zijn welkom op de Teek!-redactie (wij zien het hier al aankomen: onderteken uw brief altijd met uw ware naam en vermeld of wij desgevallend uw inzending van een schuilnaam moeten voorzien als zij voor publikatie geschikt blijkt. Gebruik geen schuilnaam naar ons toe. Vermeld dus nauwkeurig naam en adres. Deze gegevens behandelen wij met respect en omzichtigheid).

Er is echter meer dan de filmschoolkwestie waar wij in de toekomst gevoelig wat leut mee zullen beleven. In nummer 4 bijvoorbeeld publiceren wij een Powerlist. Wie is de machtigste m/v in de Belgische fllmwereld ? Zowel zwakke als sterke punten van onze genomineerden worden vlotjes prijsgegeven. Speel naar aanleiding van deze powerlist mee met de Powerlistkwis.

Tenslotte. In Antwerpen zou er zowat slag geleverd worden om Teek! nummer 1 nog te pakken te kunnen krijgen. Dat is uiteraard prettig nieuws voor ons. Maar maak het u niet moeilijk. Bel gewoon even de redactie, stort een schame BEF 95 fr+ 30 fr portkosten op onze rekening en Teek!1 wordt u toegestuurd.

Tenslotte 2. Abonnees die Teek! te laat krijgen, zouden ons daar even attent op moeten maken. Wij vallen hier elke dag zowat achterover van de vreemde werkingswijze van het raderwerk dat onze Post voorstelt. Als wij nauwkeurig weten waar en wanneer er wat misloopt zullen we daar trachten verbetering in te brengen.

Gert Van Mol
Magazine manager


Geen opmerkingen: