
vrijdag 29 september 2000
donderdag 28 september 2000
Motel Flamingo 4: Colofon
Art Director: Joachim HEUVINCK
Editors: Shirley DE SCHEPPER. Jan STUYVEN. Guy VAN VLIERDEN
Scan Operator: Marc GRAHAM DUNN
Contributing Editors: Hans COFFIN. Ben BLEYS. Joris GIJSEN. Christophe LAMBERT
Photographers: Ann VALLE. Nele PATTIN. Fabien RAES. Steven RICHARDSON. Christophe LAMBERT. Joachim HEUVINCK
Illustrator: Sarah WOUTERS
Commercial Executive: Albert KLOEZEN
Account Executive: Guy VAN WEYENBERGE
Promo & Marketing Manager: Nancy NYS
Office Management: Hannelore SUYS
Business Manager: Inge JORDAENS
Verantwoordelijke Uitgever: Gert VAN MOL
Cover by Steven Richardson
Model: Carolina
Next Motel Flamingo: 28th of december 2000
VERKOOP 'TEEK'
INSIDE
De verkoop van het muziek- en entertainmentmaandblad Teek aan De Vrije Pers (DVP) heeft gevolgen voor Impact, de economische bijlage van het blad. Die zal worden verzelfstandigd en verder ontwikkeld, laat Gert Van Mol van uitgever The Publishing Company ( TPC) weten. TPC gaat ook zijn virtuele tak verder uitbouwen.
Teek zelf draait nu op een verkochte oplage van zowat 30.000 exemplaren. In welke oplage de nieuwe eigenaar het blad zal drukken, staat nog niet vast. Volgens Kris Dekelver, bestuurder van DVP-moeder De Beukelaar, zal het tijdschrift een duidelijker profiel krijgen en op een hoger gesitueerde doelgroep mikken. Dat gebeurt in december, na de lancering van het Big Brother-tijdschrift dat DVP samen met Endemol en de Vlaamse Mediamaatschappij vanaf midden oktober op 60.000 exemplaren uitbrengt.
Trends, 28-9-2000
zaterdag 16 september 2000
Impact 13: Edito door Edith Vervliet
maandag 3 juli 2000
The Publishing Company frist 3 magazines op
BELGA DEADLINE: The Publishing Company (TPC) frist 3 magazines op.
(TPC) heeft drie magazines, Teek, Sputnik en PlayStation Magazine, gerestyled. Tevens kondigt uitgever Gert Van Mol nieuwe intitiatieven aan via de informatiesnelweg. De restyling werd maandag in het hoofdkwartier van TPC in Brussel aan de pers voorgesteld.
Het thema van TPC is momenteel "Publishing = Guerrilla". "
Omdat ons bedrijf nooit met grote budgetten heeft kunnen werken, moeten we met onze magazines man per man, huis per huis veroveren. Onze magazines dienen met andere woorden de markt in te sluipen", stelt uitgever Gert Van Mol.
Teek, dat in 2000 juist zeven jaar bestaat, blijft een film- en muziekblad voor jongeren, maar ook andere trends komen ruim aan bod. Het magazine, dat in 1993 door Leuvense studenten werd opgericht als filmblad, is volgens hoofdredacteur Jan De Meyere uitgegroeid tot een eigentijds magazine dat pretendeert een jonge kijk te brengen op de steeds evoluerende maatschappij. Vanaf deze zomer zorgen een aantal grafische en redactionele veranderingen voor de restyling.
Fashion magazine Sputnik, waarvan de basis de Belgische modewereld is, gaat resoluut een internationale carrière tegemoet. Eind juli wordt het magazine in een oplage van 3.000 stuks te koop aangeboden in Milaan, Parijs en New York. Volgens Van Mol verwacht de distributeur dat de oplage in 4 jaar tijd zal groeien tot 150.000 exemplaren.
De restyling van het PlayStation Magazine zorgt ervoor dat het magazine nu zowel jong-volwassenen als jongeren, en zowel occasionele spelers als "hardcore gamers" zal aanspreken.
03-07-2000, Belga, 228 woorden, © 2000 Belga n.v.
dinsdag 7 maart 2000
Dreigbrief aan Teek! blijkt reclamestunt
Teek! kwam al vaker in het nieuws met enkele opzienbarende artikels. Denk maar aan het artikel over cannabis waarbij een gratis zakje weed werd bijgevoegd of de controverse rond het Shock-Art artikel waardoor winkelketen Delhaize alle exemplaren van Teek! uit de winkelrekken liet verwijderen. Ook het artikel over de obscure sites lokte inmiddels al enkele reacties los.
«Een aantal mensen zijn er niet gelukkig mee,» zegt uitgever Gert Van Mol. «Anderen zeggen dan weer dat ze het een goed artikel vinden. Van Delhaize hebben we niks gehoord, maar Jan De Meyere (hoofdredacteur, nvred.) en ik hebben vorige week een anonieme dreigbrief ontvangen. Het is een op de computer aangemaakt keurig blad papier met krantenletters. De boodschap is duidelijk: On 27th march, you die. De laatste vijf, zes maanden heb ik vaker een dreigbrieven ontvangen. Maar die waren altijd gericht naar mezelf. Dit was de eerste maal dat ook Jan De Meyere zo'n brief heeft ontvangen. Jan de Meyere dacht dat het om en reactie ging op het artikel over de obscutre sites. Bij iedereen ontstond het gevoel: we hebben iets geschreven over het maken van een diskettebom en dus zal op 27 maart wel iemand zo'n diskettebom ontvangen.»
Truuk
Vals alarm zo blijkt nu. Toen de inhoud van de brief op deze redactie besproken werd, herkenden de computergame-recensenten meteen de toon. Blijkt dat het om een groots opgezette campagne gaat om het pc-spel 'Soldier Of Fortune' te promoten. Frank Molnar van Contact Data bevestigt het verhaal. «'Soldier of Fortune' is een agressief spel. Daarom hebben we ook gekozen voor een agressieve campagne. Deze 'dreigbrief' werd 260 maal verstuurd. Volgende week pakken we uit met deel 2 van onze campagne.»
Eerder onstond er een soortgelijk misverstand toen uitgeverij Dupuis reclame wilde maken voor de Largo Winch-strip 'Het Uur Van De Tijger'. In een geïmproviseerde fax stond toen dat 'Simon nog maar enkele dagen te leven had'. Het slachtoffer was toen een fictief strippersonage, en niet de zoon van journaliste Els Groessens die de bal aan het rollen bracht.
HBvL © 2000 Het Belang van Limburg, Christof Rutten, 07-03-2000, Pag. 35
maandag 28 februari 2000
Jan De Meyere: Nieuwe hoofdredacteur voor Teek.

Nieuwe hoofdredacteur voor Teek.
Jan De Meyere (25) is gepromoveerd van chef-redacteur tot hoofdredacteur van het magazine Teek.
--------------------------------------
Jan De Meyere: (foto: midden in band To the Bone)
--------------------------
To the Bone
RockFrappant - 2005
http://www.tothebone.be/
In het voorjaar van 2004, na een korte jamsessie, voelen Stijn Van Bouwel (gitaar), Bram Van Bouwel (bas) en Jan De Meyere (drums) een wederzijdse klik en komt het drietal al snel tot een eigen geluid. Invloeden van Mudhoney, Hüsker Dü, Led Zeppelin en de Blues Explosion zinderen na. Onder de naam to the BONE duikt de groep de studio in om een eerste demo op te nemen (First take), waarop vier songs te horen zijn. Midden 2005 wordt begonnen aan een tweede opname, die op het einde van dit jaar zou moeten verschijnen. Live neemt de groep een vliegende start. Met optredens in cafés (Izzy Maze, Frontline, S.O.S., Charlatan…) en op festivals (Nonstop, Pulptuur, Willrock, Wonderfestival...) veroveren ze het publiek stormenderhand. Waanzinnig rollende drumbeats, strakke baslijnen en een vlammend gitaarspel is waar dit powertrio voor staat. Tijdens de finale van Frappant 2005 wordt hun energie met de overwinning bekroond. Ook als voorprogramma van Jon Spencer in Lintfabriek ging to the BONE letterlijk tot op het bot!
Stijn Van Bouwel: gitaar
Bram Van Bouwel: bas
Jan De Meyere: drum
--------------------------------
URGent zoekt nieuwe spruiten
donderdag 25 juli 2002
Het jonge URGent maakt frisse, vernieuwende radio. In embryonale fase was het nog een studentenradio maar reeds kort daarna werd het een onafhankelijke stadsradio. Nog later kwam er ook nog de uitgebreide Internetafdeling bij.
Deze bruisend jonge "mediagroep" zoekt nog pakken mensen voor zijn nieuwe ploeg vrijwilligers. Concreet zoeken ze muziekproducers, (web)redacteurs, programmamakers, technici, webmensen en stemmen.
Ook voor jou kan URGent de springplank worden zoals bij Nathalie Delporte, Wim Oosterlinck, Tomas Desoete, Krewcial, Jan De Meyere,...
Meldt je dus als de bliksem aan via vacature@urgent.rug.ac.be. Is je achternaam "Flintstone" dan is er ook nog telefonisch 09/264.67.29. Faxen mag op 09/264.69.73.
Heel wat mensen deden het je al voor. De vorige jaren kwamen ze opmerkelijk meer in the picture door de uitzendingen van het productiehuis De Televisiefabriek: "De Studentenjaren". Vincenzo De Jonghe ("Tournee Generale") en Robbie Delaere ("Vergiet van Belgie") waren hoofdrolspelers in deze documentaire. Voor velen is URGent ook de perfecte springplank naar job in de mediawereld. Niet de kleinsten komen uit dit nest.
Nathalie Delporte (presentatrice Topradio, Kanaal2 en Studio Brussel)Wim Oosterlinck (presentator Studio Brussel)Tomas Desoete (presentator TMF en Studio Brussel) Pascal Garnier (presentator Studio Brussel)Vincenzo Dejonghe (presentator Radio Contact, VTM-studentenjaren)Frederic De Groote (programmator Fuse Club)Jan De Meyere (voormalig hoofdredacteur Teek)Krewcial & Gus (hip-hop combo)Edmond Cocquyt (hoofdredacteur Beeldstorm en Cafeplan)Dieter Van De Pitte (presentator Radio 2)Hein Decaluwe (presentator Radio 2)Wim Coenen (redacteur Radio 2)Jens Holmes (Dj) An Meskens (persdienst VTM)Thomas Van der Stichele (Audio en IT-engineer 4FM)Dominique Collet (redactrice Klara, De Kunstbende)Ben Van Alboom (redacteur Klara, Knack en De Standaard) INFO:
URGent vanaf oktober in Gent op 107.7 FM
http://urgent.rug.ac.be/ (met Live-stream)
woensdag 12 januari 2000
Teek 80: Edito
Het is een netelige kwestie. Ze dateert al van een tijdje geleden, maar houdt me nog altijd bezig. Heel simpel: een openbare instelling is een entiteit die gefinancierd wordt door onze belastingcenten. Punt. Toen ik DE TWAALF WERKEN zichzelf zag voltrekken op die bewuste zondag, stond ik versteld van het feit dat er bij wijze van spreken om de vijf minuten een HUMO in beeld werd gehouden. Was het een grap? Ja? Dan was het een redelijke flauwe. Wat meer is: de flauwe grap was volstrekt onwettelijk. Er zal wel weer een of andere achterdeur gevonden zijn(België: zijn bier, zijn achterpoortjes), maar ik ben zeker niet alleen als ik zeg dat we met z’n allen naar een zeer lang uitgevallen reclamespot van en voor HUMO hebben zitten kijken. Kan dit eigenlijk wel? Zoals het in de zaak Brusselmans niet over Ann De Meulemeester ging, gaat het hier niet over Rob Van Oudenhoven, maar over de ethische en juridische gevolgen van bepaalde dingen die zich schijnbaar moeiteloos in een democratische samenleving voltrekken. Oef, het is eruit.
‘Product placement’ is al lang een oud zeer op de Vlaamse televisie. Het is het schijnbaar ongemerkt ‘placeren’ van een bepaald product, vervaardigd door een commerciële onderneming, in een programma dat daar in se niet voor bestemd is. Een pint op een tafel, een merk op een wagen of vrachtwagen, flesjes fruitsap in HT&D, een verhuisfirma in WINDKRACHT 10... Veel aanstoot nemen we er eigenlijk niet aan. Tenslotte, als je in een warenhuis rondloopt, zie je die flesjes ook staan. So what?
Wat velen blijkbaar uit het oog verliezen, is dat een product dat tersluiks (en soms meerdere keren) in beeld komt tijdens een druk bekeken programma, eigenlijk veel meer exposure krijgt dan door een reclamespotje, waar het spotje één van de vele spotjes in de rij is. Niet alleen de exclusiviteit, maar ook het gezagsargument speelt hier een rol. Als Odilon Mortier na het vertellen van een denderende billenkletser eens van zijn drankje nipt, denken vele toehoorders onbewust: Odilon is grappig-Odilon drinkt dat bewuste merk van appelsiensap-zou het kunnen dat hij grappig is dankzij dat fruitsap? Lach niet te vlug, de menselijke psyche zit zeer ingewikkeld ineen.
Het grote verschil met de TWAALF WERKEN VAN HUMO is dat bij Product Placement niet expliciet voor een product wordt reclame gemaakt. Je kon tijdens de uitzending van Rob je kont niet keren of er was wel ergens een HUMO te zien, werden de zogezegd ‘concurrerende' boekjes bestoeft of op een ‘ironische’ wijze afgebroken, of werden bepaalde merites van het onafhankelijk weekblad dik in de verf gezet. Vragen om problemen, noemt men dat gewoonlijk. Mediaminister Dirk Van Mechelen kreeg meteen de zware taak om deze nieuwe vorm van schaamteloze commerciële methodes in teperken.
Trouwens, waren het niet juist Rob Van Oudenhoven en Guy Mortier die in ALLES KAN BETER de SHOPLIJN hebben geparodieerd? Geachte VRT, denk hier eens over na...
P.S.: Dit edito werd geschreven in smenwerking met Bic.
Jan De Meyere, Chef-redactie.
TEEK 80: Colofon (Medewerkers Januari 2000)
CHEF-REDACTIE Jan DE MEYERE
COÖRDINATIE An MESKENS
ART DIRECTOR Diane VAN HOOL
CREATIVE DIRECTOR Joachim HEUVINCK
INFORMATIEBEHEERDER Jan STUYVEN
REDACTIE
Tim COENE, Johan COPERMANS, Hans COTTYN, Frédéric DEGROOTE, Wim DENOLF, Kim DILLEN, Michel KEMPENEERS, Gert MEESTERS, Ruben NOLLET, Tom PEETERS, Guy VAN VLIERDEN
MEDEWERKERS AAN DIT NUMMER
Stephen DHONDT, Marian EYSKENS, Sofie GAMBART, Liv LAVEYNE, Samuel HEUVINCK, Jan OVERSTEYNS, David STEENHUYSE
FOTOGRAFEN
Anja BLEVI, Benny DE GROVE, Steven RICHARDSON, STUDIOSPANK, Greg VAN OSSELAER, Filip VAN ROE
ILLUSTRATIES Bart VANTIEGHEM, REID, GELEYNS & VAN TOL
PRINT & DISTRIBUTION MANAGER Jana MASARCOVA
ADVERTISING MANAGER Nancy NYS
MARKETING MANAGER Ellen NAEGELS
SPONSORING & PROMOTIE Sofie HANEGREEFS
OFFICE MANAGEMENT Myriam KULIASKO
ABONNEMENTEN Sylvie GRAFFE
NETWERKBEHEER Kurt ROTTHIER
PROJECT MANAGER Griet DE FOUR
DRUKWERK THE PUBLISHING COMPANY nv
ADRES TEEK, Lambert Crickxstraat 17, 1070 Brussel
Tel: 00 32 (0)2 522.67.37 Fax: 00 32 (0)2 522.79.44
E-mail: redactie@teek.be
Nieuw ADRES TEEK, Veeartsenstraat 61-63,1070 Brussel - Vanaf 16 januari 2000
VERSPREIDE OPLAGE 65.000 exemplaren
TEEK is lid van het CIM
VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Gert VAN MOL
ABONNEMENTEN EN NABESTELLING OUDE NUMMERS
info: Sylvie Graffe op 02/555.19.28 voor 1 jaar (12 nrs.) 900 fr. te stortenop 435-7250011-20 met vermelding abonnement TEEK’.
Beëindigen van het abonnement: Min. 3 maanden voor het einde van de abonnementsperiode schriftelijkopzeggen.
REKENINGNUMMERS ABONNEES 435-7250011-20 (B) 63-31-32-667 (Nl)ang@teek.be
ALGEMEEN REKENINGNUMMER 310-1175808-60 (B)
TEEK IS EEN UITGAVE VAN THE PUBLISHING COMPANY N
DIRECTIE
UITGEVER Gert VAN MOL
ADVISEUR Gunnar RIEBS
COMMERCIAL EXECUTIVE Albert KLOEZEN
BUSINESS MANAGER Inge JORDAENS
ACCOUNT MANAGER Guy VAN WEYENBERGE